Skip to content
Oблаци, дъжд и вятър в петък

Oблаци, дъжд и вятър в петък

Днес облачността над страната ще е значителна, с по-съществени разкъсвания по поречието на р. Дунав. Около обяд в Рило-Родопската област ще започнат валежи, които до вечерта ще обхванат по-голямата част от Южна България.

Advertisements

Днес облачността над страната ще е значителна, с по-съществени разкъсвания по поречието на р. Дунав. Около обяд в Рило-Родопската област ще започнат валежи, които до вечерта ще обхванат по-голямата част от Южна България. Вятърът ще се ориентира от изток-североизток и ще се усили. Максималните температури ще бъдат между 13° и 18°, в София – около 13°. През нощта срещу събота валежите ще се усилят, ще обхват и Източна България; на места ще бъдат значителни.  

Над Черноморието облачността ще е значителна, но без валежи. Вятърът ще се ориентира от изток-североизток и ще се усили. Максималните температури ще бъдат 13° и 16°. Температурата на морската вода е 11° и 14°. Вълнинието на морето ще е около 2 бала. През нощта срещу събота ще започнат валежи от дъжд и на места ще бъдат значителни.  

Над планините облачността ще е значителна. Още преди обяд в Рило-Родопската област ще започнат валежи от дъжд, над 1300 m – от сняг; на места количествата ще са значителни. Вятърът в ниските части ще се ориентира от изток-югоизток и ще се усили, а по билата ще е силен от югозапад. Максималната температура на височина 1200 m ще е около 5°, на 2000 m – около 0°.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *