Skip to content
НИМХ публикува прогнозата за цялата следваща седмица, ще е интересно

НИМХ публикува прогнозата за цялата следваща седмица, ще е интересно

Утре облачността ще е променлива, често намаляваща до предимно слънчево време. Ще бъде ветровито с умерен, в Дунавската равнина и Източна България – силен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са предимно между 15° и 20°, малко по-ниски в Лудогорието. В София максималната температура ще е около 15°. Привечер вятърът ще отслабне и ще се ориентира от север.

Advertisements

През нощта срещу вторник от югозапад ще започнат нови валежи, които през деня ще обхванат цялата страна. Има повишена вероятност на места, главно в западната половина от страната да са интензивни и значителни по количество. Вятърът ще се ориентира от изток-югоизток, в Източна България и ще се усили. Минималните температури ще са предимно между 3° и 8°, а максималните – между 13° и 18°.

В сряда вятърът временно ще стане от западната четвърт. Валежи ще има на по-малко места, главно в западната половина от страната. Ще има повече разкъсвания и намаления на облачността, а дневните температури ще бъдат с 5-6 градуса по-високи. В четвъртък и петък атмосферата ще бъде неустойчива. Отново ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност.

Ще има краткотрайни валежи и гръмотевици; през първия ден главно в Западна и Централна България, през втория – в Централна Северна и Североизточна, са възможни и интензивни явления. В четвъртък ще се усили северозападният вятър, а в петък ще отслабне и ще се ориентира от североизток. Минималните температури ще са по-високи, дневните ще се понижават.В събота въздушната маса временно ще се стабилизира и над страната ще бъде предимно слънчево. В сутрешните часове на места в равнините и котловините ще има мъгла, а в следобедните часове над планинските райони – купеста облачност. Дневните температури ще се повишат и преобладаващите максимални ще бъдат предимно между 18° и 23°.В неделя въздушната маса отново ще е неустойчива. Ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. Ще се усили вятърът от североизток. Сутрешните температури ще се повишат, а дневните ще се задържат без съществена промяна.