Skip to content
Загиналият при тежката катастрофа в Пловдив шофьор имал 16 нарушения за три години

Загиналият при тежката катастрофа в Пловдив шофьор имал 16 нарушения за три години

Загиналият при тежката катастрофа в Пловдив шофьор имал 16 нарушения за три години, откакто има шофьорска книжка. Това стана ясно по време на брифинга на Окръжна прокуратура – Пловдив, информира bTV. 21-годишният Кристиан Екмекчиян се разби с джип “Рейндж Ровър” на бул. „Руски” в Пловдив. Той е син на служителката на КАТ Петя Екмекчиян от отдел “Регистрации”. Момичето, което е пътувало на предната седалка е 20-годишната Теодора Николова. Тя също е загинала на място.

Advertisements

В болница остават 22-годишните Николета У. и Иван П., които са пътували на задната седалка на катастрофиралия джип.

Те са настанени във Втора клиника по хирургия в УМБАЛ „Св. Георги” в тежко състояние, като момичето е с по-сериозни наранявания. С тях е докаран и 56-годишният пожарникар Димитър Галчев, който е настанен в Клиниката по ортопедия и травматология.

Вече са извършани множество действия по разследването – разпитани са свидетели, назначени са съответните експертизи и са иззети веществени доказателства от автомобила. Водещата версия към момента е високата скорост, но това трябва да се докаже по съответния начин“, поясни наблюдаващият прокурор по делото Борис Михов.

https://imasdk.googleapis.com/js/core/bridge3.640.0_bg.html#goog_1435153300

Загиналият при тежката катастрофа в Пловдив шофьор имал 16 нарушения
Снимка: БТА

Водачът е бил със стаж от три години. Към настоящия момент той има 16 нарушения на Закона за движение по пътищата. През годините са му съставени пет акта за установени административни нарушения, 10 фиша за по-маловажни нарушения и едни електронен фиш за превишаване на скорост с 21 километра в час“, каза главен инспектор Красимир Нешев, началник на пътната полиция в града.

Младежът, загинал при тежката катастрофа в Пловдив, е син на служителка на КАТ (видео)

При инцидента, който стана тази нощ около 3:30 часа, загина шофьорът и неговата приятелка, която се е возела до него. Двама техни приятели – момче и момиче на 22 години, са в тежко състояние и са хоспитализирани.

Да, майката на загиналото момче е служител на КАТ, но автомобилът не е на нейно име. Автомобилът е фирмен – с регистрация в София. В момента се изяснява как и по какъв начин този автомобил се е озовал у водача“, каза още главен инспектор Красимир Нешев.

От думите му стана ясно, че четири от нарушенията на младия мъж са свързани с липсата на поставен колан, а едно – за неспазване на дистанция.

Мощният джип се е врязал с висока скорост в дървета край пътя.

Автомобилът е пътувал от Централна гара в посока бул. „Шести септември“. Изненадващо обаче водачът е загубил управление над автомобила, качил се е на разделителната линия и с висока скорост се е блъснал в няколко чинара.

Красимир Нешев посочи също така, че не е виждал километража на автомобила и не можа да каже с каква скорост е шофирал почиталия 21-годишен младеж. Но посочи, че малко преди това е валял дъжд и пътят е бил мокър. Шофьорът според него е подценил това и е вдигнал малко по-висока скорост.

Кристиан Екмекчиян. Източник: Facebook„Първоначално са изпратени три екипа за разчистване на мястото. По-късно е изпратен още един екип. При започване на действията по премахването на автомобила от пътното платно, дървото е трябвало да бъде изкоренено. Така един от колегите е бил затиснат от дървото. Той е с множество фрактури и вероятно ще му бъде направена операция“, обясни старши комисар Васил Димов от пожарната в града под тепетата.Поредна нелепа трагедия, погубила двама души и застрашила живота на други двама. Водачът, също загубил живота си при инцидента, е бил с три години стаж, а е управлявал толкова мощен автомобил с висока скорост. Оказва се, че е имал 16 нарушения на Закона за движение по пътищата. Дано не се окаже, че и той е бил покровителстван от полицаи, както при случая на Георги Семерджиев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *