Skip to content
Несебър ще развива подводен туризъм

Несебър ще развива подводен туризъм

Несебър. Община Несебър и  Центърът по подводна археология  разработват  нов туристически продукт – разходка из подводните  археологически забележителности на Несебър.За целта са набелязани няколко маршрута до места, на който са идентифицирани интересни за науката обекти,  останали потопени  вследствие на покачване на морското равнище.

Advertisements

Голяма част от тях са в процес на проучване – събира се информация за разработване на достъпни за непрофесионалистите  маршрути и за експониране и адаптиране на намиращите се под водната повърхност недвижими паметници.

Този  специфичен туристически  продукт ще допринесе за разнообразяването на допълнителните услуги, свързани с още по-широката  популяризация на Несебър, не само в научните среди, но и сред посетителите на града с интерес към скритото и недокоснато от хилядолетия историческо богатство на Несебър.В момента Центърът по подводна археология  провежда международна школа със студенти. Проучват се останки от ранно византийски крепостни стени и отбранителни съоръжения в района на Южната буна.

Пише: Bgtourism.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *