Skip to content
Най-доброто място по-черноморието е Несебър  Свети Влас Слънчев Бряг

Най-доброто място по-черноморието е Несебър Свети Влас Слънчев Бряг

Несебър се намира на 36 км североизточно от Бургас, в непосредствена близост до Слънчев бряг. Курортът се състои от стар град и нова част.  Старият град е разположен на скалист полуостров, свързан с континента чрез тесен провлак. Новата част на Несебър предлага различни възможности за настаняване – хотели, къща за гости, докато Старият град се отличава с романтична атмосфера: тесни калдъръмени алеи, малки площади, двуетажни къщи с каменни нива на земята и дървени горни етажи, стърчащи над улиците и външните стълбища. Несебър предлага два плажа в новата част на града и малък плаж в старата част.

Advertisements

Слънчев бряг е най-големият и най-популярният морски курорт в България. Разположен е в живописен и екологично чист залив на българското Черноморие, близо до Несебър, яхтеното пристанище на курорта Свети Влас и международното летище Варна (30 км). Слънчев бряг предлага най-широката плажна ивица, а със своите стотици барове и ресторанти, множество забавления и магазини и развитата си инфраструктура безспорно се е превърнал в топ дестинация за търсещите лятна почивка и активен нощен живот.

Свети Влас е красив бързо развиващ се курорт, разположен на 5 км северно от Слънчев бряг. Намира се в подножието на Стара планина и през последните години се превръща в модерна плажна дестинация с чисто нови хотели и добра туристическа инфраструктура. Тук има множество места за настаняване от различни категории и цени, а повечето предлагат изхранване на база all inclusive. Трите му плажа са с обща дължина 1,5 км, а един от символите му е яхтено пристанище “Марина Диневи” с капацитет 300 яхти и отлични удобства.

В разгара на летните отпуски все по-често започваме да се питаме кога и къде ще почиваме това лято. Динамичната ситуация околко коронавируса със сигурност е объркала плановете на много от Вас, а несигурността какво ще се случва може да Ви е накарала да оставите решението за лятната почивка за последния момент. Много от най-предпочитаните дестинации за почивка на море сред българите като близките Гърция и Турция, ще останат на заден план тази година, заради различните мерки и ограничения при пътуване. Но това не означава, че трябва да се откажете от лятната почивка.

Нека не забравяме, че България е страна, която  винаги има с какво да ни впечатли, а една от силните ни черти несъмнено е прекрасното крайбрежие на Черно море.  Черноморският бряг на България е чудесна дестинация за лятна почивка – много слънце,  мек пясък и топли води, приказна морска храна и голямо разнообразие от възможности за настаняване са сред основните предимства. Българското Черноморие има какво да предложи на всеки: от оживените улици и магазини за сувенири на Слънчев бряг до криволичещите калдъръмени пътища и сънливото усещане на Созопол, от космополитния и оживен град Варна до малките и спокойни курорти на юг.

Ако и Вие сте сред желаещите за почивка на море в България, но не сте сигурни къде да почивате, то нека Ви представим някой от най-предпочитаните курорти по нашето крайбрежие.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *