Skip to content
Колко милиона  ще получат хотелиерите, настанили украински бежанци?

Колко милиона ще получат хотелиерите, настанили украински бежанци?

Министерският съвет прие решение за одобряване на помощ на допълнително одобрени кандидати по „Програма за хуманитарно подпомагане на разселени лица от Украйна с предоставена временна закрила в Република България” и Постановление на Министерския съвет за одобряване на допълнителни разходи по бюджета на Министерство на туризма за 2022 г. за финансиране на разходи по „Програма за хуманитарно подпомагане на разселени лица от Украйна с предоставена временна закрила в Република България”, приета с Решение № 317 от 2022 г., изменена и допълнена с Решение № 535 от 2022 г. и Решение № 665 от 2022 г. на Министерския съвет. Това съобщи пресцентърът на Министерството на туризма.  

Advertisements

Плащането по Програмата обхваща периода от 01.06.2022 г. до 31.08.2022 г. за допълнително верифицирани за финансиране кандидати по Програмата в общ размер на 8 448 114,85 лв..

С приемането на настоящия акт ще бъде изплатена помощ по общо 486 броя подадени заявления от лица, предоставили хуманитарна помощ, изразяваща се в 691 486 нощувки, включително в някои места на настаняване и предоставяне на изхранвания (закуска, обяд и вечеря) на лица с временна закрила. 

 Изпълнението на Програмата е администрирано чрез използване на информация от Националния туристически регистър, създадения за целите на Програмата Регистър за местата за подслон, Единната система за туристическа информация и Системата за управление на национални инвестиции и чрез контролни проверки по служебен път с данни от системите на дирекция „Миграция“ и Главна дирекция „Гранична полиция“ при МВР, Държавната агенция за бежанците и Националната агенция за приходите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *