Skip to content
Украински крадци се появиха насинени в бургаския съд.

Украински крадци се появиха насинени в бургаския съд.

С насинени лица се появиха в съда двамата украинци, задържани в Бургас заради крупна домова кражба. Мъжете твърдят, че срещу тях е упражнявано насилие и използван електрошок.  В момента състав на Районния съд решава дали те ще останат за постоянно в ареста. По-рано от прокуратурата и полицията дадоха подробности за задържаните чужденци. И двамата са криминално проявени, в родината си имат дълги досиета.

Advertisements

Единият е пристигнал в България със семейството си и има статут на бежанец. Вторият е без хуманитарна закрила, но е засичан да влиза и излиза от България няколко пъти. Арестувани са след обир на жилище в бургаски квартал. От там те са откраднали пари в различни валути и злато за над 100 000 лева.

Разследват се и други техни обири, но във вътрешността на страната. Украиниците били доста обиграни и конспиративни. Ползвали за ударите си два автомобила, които оставяли далеч от набелязаните от тях жилища.

При задържането им са открити над 130 вида различни инструменти, които са ползвали при кражбите. Ползвали квартирата на своя сънародничка, за да оставят част от откраднатото.

След последния удар купили два айфона на обща стойност 5000 лева. Престъплението, за което са задържани е тежко, а наказателният кодекс предвижда до 15 години лишаване от свобода.

Автор : Gramofona.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *